2286KT
RIJSWIJK ZH
tel. 070-3906074

Opstelling

Vandaag dan de eerder door een scheidsrechtelijke dwaling afgekeurde wedstrijd tegen de koploper. RAS was nog zonder puntenverlies en met een riante voorsprong aan kop van de competitie. Voor Semper was een overwinning dus wel noodzakelijk om RAS niet geheel uit het zicht te laten verdwijnen.

Het begin was echter voor RAS, die mocht al in de 2e minuut een vrije trap nemen op het randje van het strafschopgebied recht voor het doel. De bal werd echter gelukkig voor ons, buiten bereik van Danny, tegen de kruising geschoten.

Vlak daarna gaf Morad een diepe bal richting het doel van RAS. De keeper van RAS kwam ver uit zijn doel om de bal te onderscheppen maar trapte geheel naast de bal. Daniel Vink was er daarna als de kippen bij om de bal in het lege doel te schieten. (1-0)

De keeper van RAS was door dit doelpunt wel even de weg kwijt want even later stompte hij de bal weg uit zijn strafschopgebied terwijl de bal eenvoudig gevangen had kunnen worden.

Even later werd er halverwege de helft van RAS een overtreding gemaakt op Morad. Die wilde de vrije trap snel nemen, maar een speler van RAS blokkeerde dit. Morad mocht de vrije trap overnemen, ondertussen had iedereen een plek gevonden in het strafschopgebied bij RAS. Morad draaide de bal richting de tweede paal. Deze bal leek een eenvoudige prooi te worden voor de keeper, maar opnieuw zag hij er niet goed uit. Hij kon de bal niet onder controle krijgen en die kwam daarna bij Arend uit die dit buitenkansje gretig aannam. (2-0).

Na ruim 20 minuten weer een goede aanval, Arend kreeg de bal op rechts, kon goed doorgaan richting de achterlijn en gaf vandaar een mooie voorzet laag over de grond. De doorgelopen Justin kwam net een teenlengte tekort om deze bal in het doel te schuiven.

In de 30e min een aanval over veel schijven, uiteindelijk bracht Jasper de bal hoog in het strafschopgebied die door Gino ineens in de kruising bij de tweede paal werd geschoten. (3-0)

De rest van de eerste helft speelde zich daarna over het algemeen op het middenveld af, waarbij Semper toch wel het meeste balbezit had en soms nog gevaarlijk door kon komen.

In de rust wisselde Eki Korte Roger vd Bosch voor Beau vd Heijden.

In de tweede helft waren er al snel twee kansen voor ons. Uit een aanval kwam de bal uit een voorzet van Arend boven op de lat. Even later mochten we een hoekschop nemen na goed doorzetten van Justin. Uit deze hoekschop kopte Arend achterwaarts buiten bereik van de keeper tegen de binnenkant van de paal, helaas ging de bal niet het doel in.

Even later vond de scheidsrechter dat Danny te veel tijd verbruikte met een uittrap en gaf RAS een vrije trap binnen het strafschopgebied. RAS profiteerde hier echter niet van en schoof de bal naast het Semper-doel.

Na een kwartier in de tweede helft de eerste kans voor RAS. Uit een vrije trap werd de bal goed ingekopt maar een mooie redding van Danny voorkwam een doelpunt voor RAS.

Even later wisselde Eki Daniel Vink voor Kees van der Straaten uit de JO19.Vlak daarna viel jammer genoeg ook Desley Rodenburg geblesseerd uit. Als vervanger kwam toen Mitchell Burgwal het veld in.

RAS begon wat meer druk te zetten en in de 75e minuut kon RAS de 3-1 op het scorebord zetten. Even later liet de scheidsrechter doorspelen toen na een botsing Jacco geblesseerd op het veld bleef liggen. RAS profiteerde hiervan en maakte de 3-2.

In de 85e minuut werd er een forse overtreding op Gino Kos gemaakt, maar ook hier zag de scheidsrechter niets is. Gino moest wel vervangen worden door Akram Tarik. Ook Morad Chalhi werd nog gewisseld voor Lucas Boelhouwer (ook uit de JO19).

Maar ondanks de forse extra tijd die de scheidsrechter door liet spelen kwam de overwinning niet meer in gevaar

De eerste nederlaag voor RAS werd een feit en Semper kroop weer iets dichter naar de bovenste plekken toe.

Eerst een vrij lange winterstop en dan verder met de competitie begin februari.