Semper Altius JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 06

23 maart 2013 11:00

Door Stan Landers

Vandaag moesten we tegen Escamp uit. Er stond veel wind en het was heel koud dus het beloofde een zware wedstrijd te worden. Afgelopen dinsdag en donderdag hadden we heel veel getraind op de omschakeling en het opzoeken van de dichtstbijzijnde man. Dit kwam goed van pas in de wedstrijd van vandaag. Ondanks dat Achraf en Jesper niet konden meespelen door blessure’s hebben we deze wedstrijd fantastisch gespeeld. Timo was niet zo lekker maar heeft de wedstrijd toch geweldig uitgespeeld! Gelukkig hadden we Thijmen uit de D2 gekregen. Alleen Bert was vanochtend door zijn rug gegaan dus kon hij er jammer genoeg niet bij zijn.

De eerste helft hadden we wind tegen en lieten we ze niet scoren! dat hebben we goed gedaan! Midden in de eerste helft had Mitchell (keeper) een fantastische redding gemaakt en had ons gered van de 1-0 achterstand. In de twintigste minuut van de eerste helft kreeg Escamp een gele kaart. Vlak voor de rust hadden we veel kansen maar geen één ging er in.
In de rust kregen we te horen dat we fantastisch gespeeld hadden. In de tweede helft hadden we wind mee en er was goed aangegeven dat we daar gebruik van moesten maken door meer te schieten. In het begin van de tweede helft gaf Jason een mooie voorzet en daar was Troy die de bal er zo in schoot: 0-1! Escamp trapte af. Wij pakten de bal al weer snel af en kregen een corner. Nicky nam de corner en draaide de bal zo bij de tweede paal in. Een prachtige goal: 0-2! In het midden van de tweede helft scoorde helaas Escamp en het was 1-2. Gelijk na de aftrap pakte Escamp de bal af en scoorde helaas weer: 2-2. Nog vijf minuten te gaan we kregen een corner. Nicky nam hem maar de bal werd weggewerkt terug naar Nicky. Die gaf de bal weer voor en ik schoot de bal zo over de keeper heen het doel in: 2-3! Twee minuten later was de keeper van Escamp niet op tijd terug en kon Nicky hem zo prachtig in de kruising schieten: 2-4! We kregen nog een paar kansen maar de wedstrijd was al gelopen. We hadden gewonnen!
In de kleedkamer kregen we te horen dat we fantastisch gespeeld hadden en hebben allemaal een AA’tje gekregen. Ook de trouwe supporters hadden ons weer fantastisch aangemoedigd!

En dan nog de belevenissen van de trainer vandaag… Ik zat me bij het opstaan net te bedenken hoe lekker het was dat mijn rug de laatste tijd nauwelijks meer voor problemen zorgde. Toen gooide ik wat in de prullenbak en schoot er toch weer iets fout in mijn rug waardoor ik nu scheef sta en bewegen nogal moeizaam en heel langzaam gaat. Dus moest ik helaas Marco bellen dat ik niet meekon. Nou hadden de twee trainingen van afgelopen week mij wel het idee gegeven dat de D1 vandaag een topwedstrijd zou gaan spelen want er is fantastisch getraind. Zoals al vaker aangegeven: dit team kan ook in de eerste klasse van iedereen winnen als de instelling goed is. Uit de berichtjes die ik tijdens de wedstrijd van Rene kreeg (dank hiervoor) bleek dat het inderdaad prima ging en zelfs de domper van de gelijkmaker na een 0-2 voorsprong werd goed verwerkt, waar we in het verleden dan nog wel eens het koppie lieten hangen. Uiteindelijk werd deze lastige uitwedstrijd dus met 2-4 gewonnen en na afloop lieten een paar spelers me telefonisch weten hoe het gegaan was en dat vond ik super van ze. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ongelofelijk trots ben op deze groep en de vooruitgang die de spelers boeken! Compliment ook aan Thijmen die er eigenlijk vanuit het niets bijkomt en zich prima aanpast aan het veel hogere niveau! Ondanks alle pijn van vandaag merk ik dat ik toch heel blij ben en tevreden op de bank zit… daar wil ik alle spelers, Marco en de rest van de begeleiding van vandaag heel erg voor bedanken! Ik hoop dat mijn rug snel weer beter gaat en dat ik donderdag of uiterlijk zaterdag er weer bij ben (dinsdag ga ik echt nog niet halen of er moet een wonderbaarlijke genezing plaatsvinden).