60'

D-pupillen zaterdag, D1, 4e klasse 04

9 november 2013 12:30

09-11: Full Speed D1-Semper Altius D1 3-5 (2-3).

Voor de wedstrijd waren de kids enorm druk in de kleedkamer. Op zich fantastisch natuurlijk, plezier is het belangrijkste in het voetbal. Maar toch maar effe nagevraagd waarom ze zo veel plezier hadden. Het antwoord was duidelijk: Full Speed had vorige week dik verloren van Den Hoorn D4 en voor de beker hadden wij gewonnen van Den Hoorn D3. Dus dat werd een makkie vandaag… We hebben geprobeeerd uit te leggen dat het zo niet werkt. Maar ondervinding is de beste manier. Vanaf de aftrap werden we aan alle kanten voorbij gelopen, de tegenstander schoot uit alle standen en toen de storm (die we overigens ook letterlijk tegen hadden) een beetje ging liggen stond het 2-0 voor de gastheren. Waarbij we nog heel goed wegkwamen want 3-0 of nog meer had ook gekund… Eerlijk is eerlijk, daarna verdiende Semper een dik compliment voor de manier waarop teruggeknokt werd. We combineerden een paar keer goed en eindelijk kregen ook wij kansen. Timo vergat eerst nog van binnen de zestien te schieten maar gaf daarna goed mee op Xando die de aansluitingstreffer binnenschoot en dat zorgde voor vernieuwd vertrouwen. De gastheren bleken verdedigend kwetsbaar en Timo en Jesper (corner die er met wind tegen ineens inging, dat is toch knap!) zorgden voor de ruststand van 2-3.

Omdat we de stevige wind na rust mee hadden was de gedachte dat we de wedstrijd in de tweede helft wel in ons voordeel konden beslissen.  Maar zo makkelijk ging dat niet. Full Speed gaf alles en het werd een enorme strijd. We vergaten toch een beetje te voetballen zodat het veel te vaak flipperkastvoetbal werd. Na een kwartier schoot Jesper na een afgeslagen corner via een verdediger raak en leek de wedstrijd beslist. Maar toen Full Speed een keer buitenspel omzeilde en uitblinker Robin kansloos gelaten werd, was het toch weer spannend: 3-4. Full Speed speelde alles of niets en een paar keer leek het voor hun alles te worden maar Robin was weer geweldig in vorm en iedereen bij Semper knokte voor wat ie waard was. Uiteindelijk bleek dat genoeg… In de tweede minuut van de blessuretijd kwamen we nog eens voor de goal van de tegenstander en een inschattingsfout van hun keeper gaf Timo een niet te missen kans: 3-5  en een enorme ontlading bij onze kids. Geweldig natuurlijk en voor spelers, begeleiding en ouders een mooi moment. Met zes uit twee staan we dus gedeeld eerste en uiteraard gaan we proberen om zo lang mogelijk bovenin mee te draaien maar laat één ding duidelijk zijn : resultaten haal je alleen maar als iedereen elke training en wedstrijd opnieuw zijn best doet en als we proberen te voetballen met elkaar.