LYRA D3

D-pupillen zaterdag, D1, 4e klasse 04

16 november 2013 9:00

16-11: Semper Altius D1-LYRA D3 0-3 (0-2).

Het eerste kwartier tegen LYRA ging het gelijk op. We probeerden door combinatievoetbal gevaarlijk te worden. En soms lukte dat, maar grote kansen kregen we niet. Na een kwartiertje werd LYRA voor het eerst gevaarlijk, iemand bij ons liet de bal over zijn schoen glippen en in twee keer ging die bal erin. Daarna zakte het bij ons steeds verder weg. Al vrij snel werd er weer veel te makkelijk een duel verloren en uiteindelijk resulteerde dit in een schietkans voor de gasten. Het schot ging over Robin heen de goal in. Het geloof verdween bij ons en we werden steeds passiever. In de rust was er het besef dat het niet goed was en vertelden de spelers het na rust beter te gaan doen. Helaas lukte dat niet. Het was aan Robin te danken dat het nog even 0-2 bleef, met een paar geweldige reddingen voorkwam hij een grotere achterstand. De ommekeer had nog kunnen komen na een kwartiertje. Kleifran ging alleen op de keeper af, die trok hem aan zijn shirtje en daarmee voorkwam hij een doelpunt. Een gele kaart (en dus vijf minuten tijdstraf) voor de keeper en een strafschop waren het gevolg.  Het duurde erg lang voordat de strafschop genomen kon worden en de speler die het keepersshirt aangetrokken had dook de bal uit de hoek. Een minuut later scoorde Lyra met zijn tienen de 0-3. Het laatste kwartier hebben we nog een paar enorme kansen gekregen maar hun keeper bleek vandaag niet te passeren. En dus was de nederlaag logisch en terecht. En volkomen onnodig, want we kunnen veel beter. Maar goed, dat kan een keer gebeuren op deze leeftijd. Volgende week moeten we dan maar weer laten zien dat dit een vergissing was…