Mannen zaterdag, 3, 3e klasse C

7 december 2013 12:15

Scheidsrechter

Wilders, P.

Een zeldzaam moment deze competitie want het derde kwam binnen de minuut op een 1-0 voorsprong na een mooie en vlot lopende aanval.

Gelukzalig huppelden de mannen terug naar de middenstip terwijl zij uitstraalden dat het waarschijnlijk wel in de knip zou zitten.

De leidert van dit geheel bromde echter “ geniet er van, het zal wel niet langer dan vijf minuten stand houden”. Gelukkig kreeg hij in deze is een keer geen gelijk want het duurde wel zeven minuten voor dat de gelijkmaker achter ons dobbertje lag. Wat volgde in het restant van de eerste helft was niet om aan te zien, deed zeer aan de ogen en de vele meegereisde supporters (Opa Blokkie)  en ondergetekende konden zich gaan melden in de oogkliniek nabij het Haga ziekenhuis om de traanbuizen een service beurt te laten geven.

In de dug out maar ook zo her en der op het veld begon men zich af te vragen of we nu, maar ook in het volgende seizoen, nog wel wat te zoeken hadden in de derde klasse. Laten we het zo formuleren dat zelfs de Cito-toets in groep zes van de lagere school dikke vette problemen op gaat leveren.

Tweede helft dan, een heel ander vaatje, een aantal verse krachten erin en met als gangmaker ons Blokkendoosje begonnen we met veel inzet de jongelui van Rijnvogels aardig op hun kantje van het ( kleine veld) vast te timmeren en wij oude vossen kwamen steeds dichterbij. De trainer van de tegenpartij besloot in te grijpen en bracht een verse wissel in. De goede man kreeg een man met voetbalverstand aan de kant van de vogels was het gevolg.

“ hoe kan je nu in godsnaam deze wissel toepassen” was het welwillende commentaar van de opdat moment vleugellamme vogeltjes.” De enigste vent bij ons die kan scoren haal je eruit” De wissel begon dan ook zeer gemotiveerd aan het restant van de wedstrijd.

Wij toverden nog een paar hele slimme doelpunten op de mat, maar ja dat kon ook niet anders met het slimme wisselbeleid van good old Eddie (Lekkere auto trouwens, maar niet voor zo een oude lul als ikkie)

Al met al kwamen we na de deceptie van de eerste helft toch met een tevreden gevoel van het veld 6-5 ziet er nu eenmaal anders uit dan de stand met de rust