Semper Altius JO13-1

3 - 4

Wilhelmus D2

2 december 2013 19:00

Op een koude decemberavond konden we aan de bak tegen het twee klassen hoger spelende Wilhelmus. Robin bleek ziek uit school te zijn gekomen dus die kon niet keepen en ook Yassin was nog geblesseerd. We hadden Lamar van D2 er al bijgevraagd als reserve en die wilde de eerste helft wel keepen en dat deed hij ouderwets goed. Eigenlijk speelde iedereen vandaag goed. Er werd keihard gewerkt, duels werden gewonnen en er werd nog aardig gevoetbald ook. Dat waar we al maanden op trainen komt er nu stukje bij beetje steeds vaker uit. En fouten horen daarbij, dat is helemaal niet erg. Nadat Wilhelmus dankzij hun supersnelle rechtsbuiten op 0-1 gekomen was, maakte Ryan er met een mooi schot 1-1 van. En vlak voor rust kon hun kleine keepertje een schot van Xando niet vasthouden en tikte Timo van dichtbij de 2-1 binnen. Dus stonden we voor met de rust, al moet ik er wel bijzeggen dat Wilhelmus nogal slordig met de kansen omging. De tweede helft was nog geen minuut oud of Kleifran werd in de diepte weggestuurd door Lamar (die de tweede helft in de spits stond, Xando ging keepen) en met een keihard schot maakte Kleifran er 3-1 van. Het werd bij ons wel wat rommeliger en we voetbalden wat minder met elkaar maar strijd bleef er volop. Wilhelmus maakte uiteindelijk nog drie goals (de winnende pas in de 58e minuut) en ondanks diverse kansjes bleven wij helaas op drie steken. Ondanks een slotoffensief waarbij Xando zelfs met een corner nog mee naar voren ging. Maar de uitslag was niet zo belangrijk, het was een hele leuke wedstrijd en als we elke wedstrijd met deze inzet spelen en zo proberen te voetballen hoor je mij dit seizoen niet meer klagen.