Semper Altius JO13-1

3 - 2

Oliveo D2

9 december 2013 18:45

Met Jeremy in de goal (Robin was nog ziek) en zonder Kleifran maar weer met Yassin erbij begonnen we om vijf over zeven aan de wedstrijd tegen het een klasse hoger spelende OLIVEO D2. We zouden om kwart voor zeven aftrappen maar de gasten waren sowieso aan de late kant en hadden vervolgens wel heel veel tijd nodig om zich op het veld te melden. Onze kids stonden dus al een tijdje te kleumen en misschien dat ze daarom niet helemaal geconcentreerd begonnen. Binnen een minuut kregen de blauw-witten twee enorme kansen waar van de tweede erin ging. Snel daarna hadden wij echter een prima aanval en zo ontstond een leuke wedstrijd waarbij het overigens wel rommelig was, veel rust aan de bal was er bij beide partijen niet. Het werd 0-2 door een schitterende volley waarbij de prima keepende Jeremy kansloos was. Een prachtige pass van Xando op Timo in de 13e minuut zorgde voor de aansluitingstreffer want Timo rondde prima af. Tot de rust was OLIVEO de ploeg die de meeste kansen kreeg maar gescoord werd er niet meer. De tweede helft stond het verdedigend bij ons als een huis. Yannick was overal op tijd bij en loste alles voetballend op en Roy en Jilhany beten zich vast in hun tegenstanders. Ook het middenveld deed het prima en zelfs in de voorhoede werd bij balverlies goed omgeschakeld, we speelden echt als een team. En als er dan toch een bal in de buurt van onze goal kwam dan deed Jeremy goed mee. Omdat het verdedigend goed stond was het wachten op de gelijkmaker want wij waren wel regelmatig gevaarlijk voor hun doel. Het was uiteindelijk Ryan die na een afgeslagen corner met een prachtig schot in de kruising de 2-2 scoorde. Al hoorde ik wel iemand mompelen “ik had liever gehad dat ie die vorige kans benut had…”. En inderdaad, de oplossing van het lobje bij de kans daarvoor was prima maar dan moet ie er wel in… Onze kids gingen nu helemaal los. Via prima aanvallen over de zijkanten werden we nog een paar keer gevaarlijk en vooral Jesper liet zich op de voor hem toch vreemde positie van rechtsbuiten van zijn beste kant zien. Een minuut voor tijd zette hij met een prachtige pass Timo vrij voor de keeper maar die redde knap. De corner schoot Jesper en vervolgens dan zelf maar in. Het was niet de bedoeling maar als je een corner keihard, hoog en indraaiend trapt dan kan die er natuurlijk ook bij de tweede paal ineens in. En dat gebeurde, via de binnenkant van de paal verdween de bal in het net. En vriendschappelijk of niet, dat zorgde voor een vreugde-explosie bij de kids. Nog twee minuutjes blessuretijd volhouden en het was voorbij. De winst was leuk, nog veel leuker is het om te zien dat iedereen steeds beter gaat snappen hoe je samen een wedstrijd kunt winnen. Ik hoop dit zaterdag in Den Hoorn nog een keer terug te zien en als dat lukt en we winnen daar dan gaan we na de winterstop behalve heel veel leren ook echt meedoen voor het kampioenschap, dat weet ik zeker. Jeremy bedankt voor het keepen en Robert bedankt voor het vlaggen.