4 - 3

Semper Altius JO9-2

F-pupillen zaterdag, F2, 7e klasse 07

15 december 2012

Na de landelijke afgelasting van vorig weekend konden de wedstrijden van dit weekend gelukkig weer doorgang vinden. Het kunstgrasveld van Wilhelmus lag er prima bij, de F2 was compleet en met de slogan ‘zonder respect geen voetbal’ hoog in ons vaandel waren alle ingrediënten voor een heerlijke voetbalpot aanwezig.

We hadden al een keer eerder tegen Wilhelmus F8 gespeeld voor de beker. Toen verloren we nipt met 5-4 dus de toeschouwers ginger er goed voor zitten of staan. In de 1e helft begon Wilhelmus goed maar onze achterhoede onder aanvoering van Bastian stond als een huis. Keeper Justin had er ook zin in en hield menig schot tegen. De vele trainingen beginnen hun vruchten af te werpen want na een vloeiende combinatie, die begon bij Tristan, kwam de bal via Thom en Valentino bij Sorosh terecht. En zoals wel vaker bleek dat Sorosh maar aan één kansje genoeg heeft om een doelpunt te maken. Weliswaar met de punt, maar hij telde wel: 0-1. Wilhelmus liet dit niet op zich zitten en scoorde al snel de 1-1 via een mooi afstandsschot en de 2-1 uit een snelle aanval. De F2 toonde veerkracht en via wederom een mooi uitgespeelde aanval tikte Tristan de gelijkmaker binnen: 2-2.

De 2e helft was er een waarbij de wedstrijd alle kanten op kon kantelen. Wilhelmus bleek een frisse tegenstander die goed bleef voetballen, maar op wilskracht kon de F2 goed partij bieden. Al vrij snel maakte Wilhelmus 3-2, maar in de verwarring na een schwalbe van Thom (niet meer doen he!!) kon Sorosh zijn punt weer slijpen: 3-3! Wilhelmus zette weer flink aan en de F2’tjes wisten niet meer hoe ze het hadden. De vakkundige trainersstaf probeerde de jongens op te peppen en goed neer te zetten en het leek zowaar te lukken. Met de tong op de schoenen hield Semper stand, tot 2 minuten voor tijd. Uit een onmogelijke hoek schoot Wilhelmus knap de 4-3 binnen en toen was het verzet gebroken. Toen de scheidsrechter affloot was de verslagenheid onder de spelers groot, maar de trainersstaf en toeschouwers hebben genoten van een ouderwets spannende pot voetbal zonder wanklanken. Een wedstrijd waar het publiek voor naar het stadion komt zogezegd! Met een prima  penaltyreeks werd het voetbaljaar 2012 afgesloten, bijna alle penalties gingen erin!

10.Zoetermeer F6 6-3

Dit was de laatste wedstrijd van 2012. Maandag 7 januari 2013 beginnen de trainingen weer en de 1e wedstrijden van 2013 zijn ook al bekend: