6 - 4

Semper Altius JO9-2

F-pupillen zaterdag, F2, 7e klasse 07

9 maart 2013 9:00

In de stromende regen van zaterdag 9 maart jl. stond de F2 op de grens van Mariahoeve en Bezuidenhout om 09.00 uur klaar om de wedstrijd tegen VUC F3 te spelen. De statistieken waren niet in ons voordeel: VUC had alle wedstrijden in de poule tot nu toe gewonnen (de heenwedstrijd zelfs met 0-6) en de F2 was/is inmiddels afgezakt naar de 8e plaats. Ondanks het slechte weer waren de fans weer in groten getale opgekomen. Zelfs onze geblesseerde dribbelaar Valentino, in het gips en met krukken, kwam ons aanmoedigen dus het beloofde een dolle boel te worden.

We waren met exact 7 spelers dus we konden de mouwen opstropen. De jeugdige scheidsrechter liet beide teams voorafgaand aan de wedstrijd elkaar een hand geven en een fijne wedstrijd wensen, wat een prima sfeer op het veld als resultaat had. In de 1e helft begon VUC zoals verwacht voortvarend. Met goed combinatievoetbal werd de F2 achteruit gedrongen en keeper Omar kreeg het druk. Al rap werd het 1-0 en na geklungel bij de aftrap kon VUC veels te gemakkelijk 2-0 maken. Toen de F2 even later de bal achterin niet weg kreeg was 3-0 al snel het gevolg. De F2 toonde veerkracht want na een verre bal van Bastian pikte Tristan de bal op en na een snelle rush schoot hij netjes de 3-1 binnen. VUC was niet echt onder de indruk en na 2 (te) vlotte doelpunten gingen we met een 5-1 achterstand de rust in. Maandag en donderdag gaan we specifiek trainen op de aftrap en op uittrappen, want 3 van de 5 doelpunten waren echt niet nodig.

In de 2e helft ging Justin keepen en dat was het begin van de ommekeer in de wedstrijd. Hard, hoog, laag …alle ballen hield hij tegen. Alleen op een hard afstandschot, dat ook nog van richting was veranderd door de kruin van ausputzer Bastian, was hij kansloos. Semper geloofde er nog steeds in en begon beter en beter te voetballen. Omar en Bastian hadden achterin alles onder controle, Thom en Sani heersten op het middenveld en de 6-2 van Sani was niet meer dan een logisch gevolg. VUC werd nog verder achteruit gedrongen en Tristan maakte na een mooie aanval 6-3. En nog was de F2 niet klaar, want uit een corner van Tristan pikte Sorosh met de knie ook zijn doelpuntje mee: 6-4. Helaas floot de scheidsrechter al snel na dit doelpunt af voor het einde van de wedstrijd, anders had er wellicht nog meer in gezeten. De staf van VUC heeft het aardig zwaar gehad de laatste 10 minuten, want de stoom kwam uit hun oren. Een teken dat we, zeker de 2e helft, een goede wedstrijd gespeeld hebben; grote klasse jongens.

Komende zaterdag, 16 maart, spelen we thuis om 10.30 uur tegen wederom een Haagsche club met traditie: HVV F9.