Full Speed D1

D-pupillen zaterdag, D1, 4e klasse 04

1 maart 2014 9:00

01-03: Semper Altius D1-Full Speed D1 8-3 (3-1).

Na een week met een lage trainingsopkomst vanwege de vakantie mochten we om negen uur op het hoofdveld spelen tegen de nummer drie van de stand, Full Speed. Uit was dit een hele lastige wedstrijd en ook deze keer werd het zeker geen makkie, al doet de eindstand anders vermoeden. Beide teams voetbalden prima en waren min of meer gelijkwaardig aan elkaar maar Full Speed had de pech dat hun keeper er niet bij was en dat maakte het voor ons wat makkelijker. Al binnen de minuut hadden we een prima aanval waarbij Jesper in schotpositie kwam en hun keeper redde wel maar was niet klemvast, Xando was attent en tikte binnen: 1-0. Daarna bleek het nut van een goede keeper want we werden bij vlagen behoorlijk weggetikt en de Delftenaren kregen grote kansen maar Robin hield de gasten een paar keer knap van scoren af. Wij kregen overigens ook wel kansjes en zes minuten voor rust schoot Beau (die gelukkig mee wilde doen omdat Kleifran en Jilhany er niet waren bij ons) hard raak. Kort voor rust kreeg Full Speed loon naar werken via een intikker maar vanaf de aftrap schoot Timo na goed werk van Xando schitterend raak vanaf de rand zestien en zo werd de ruststand 3-1. Maar we wisten dat het nog niet gespeeld was dus iedereen ging supergemotiveerd de tweede helft in. Al snel scoorde Xando 4-1 en misten we een paar enorme kansen en toen de spits van Full Speed van 20 meter schitterend in de kruising schoot leek het weer spannend te worden. Maar opnieuw sloegen we heel snel weer toe. Jesper liet zien dat ook hij lekker kan schieten, van buiten de zestien knalde ook hij keihard in de bovenhoek: 5-2. En dat was feitelijk wel de beslissing. Beide teams kregen nog kansen en bij ons scoorden Beau, Yassin en Joshua nog zodat het uiteindelijk 8-3 werd. Daarmee nemen we de koppositie van VELO over maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week de topper in Wateringen en daarin moeten we dan maar laten zien dat we echt veel beter geworden zijn in de laatste maanden. Nu eerst weer lekker twee keer goed trainen en dan gaan we volgende week eens kijken of we echt mee gaan doen om het kampioenschap of niet. Ik ben benieuwd!