SVH D1

D-pupillen zaterdag, D1, 1e klasse 06

15 december 2012

Door Mees Jonkman.

De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen SVH. Zij stonden gedeeld eerste en wij stonden zevende. We hadden al vaker van een koploper punten gepakt dus we hadden zelfvertrouwen. Toen de wedstrijd begon nam SVH de aftrap maar al snel had Semper de bal. Na 6 minuten werd er al gescoord door Semper. Erdi rende naar voren en maakte een prachtige goal. We kregen nog meer zelfvertrouwen en in de twaalfde minuut na een goeie pass van Erdi raakte ik de bal met het puntje van mijn schoen en rolde de bal de goal in. Toen kwam SVH met een mooie aanval maar de bal ging niet in de goal dankzij een prachtige redding van Mitchel Noorlander. In de 28e minuut passte Erdi naar mij en gaf ik de bal mee aan Achraf en hij schoot hem er goed in. Zo gingen we dus met 3-0 blij de kleedkamer in voor de rust. De trainers zeiden dat SVH vast wel beter kon na rust, ze stonden niet voor niets eerste!

Toen de tweede helft begon bleek dat de trainers gelijk hadden want ze begonnen de eerste paar minuten veel sterker dan in de eerste helft maar dat was snel weer afgelopen doordat wij goed stoorden en snel ons zelfvertrouwen weer terug hadden. In de 36e minuut gaf ik een steekpass aan Troy en hij scoorde het 4e doelpunt. Snel daarna kreeg ik een goede pass van Erdi waardoor ik alleen op de keeper afging maar helaas treuzelde ik te lang en ging de bal er niet in. SVH kreeg een aantal goede kansen maar mede door de lange benen van Timo werden die allemaal afgestopt. In de 48e minuut kwam er nog een hele goeie voorzet van Nicky waarna Troy de bal binnen kopte: 5-0!
Het was een verdiende overwinning. We hebben een hele goede wedstrijd gespeeld en iedereen heeft heel erg zijn best gedaan. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar en ik hoop dat we volgend jaar weer veel wedstrijden zoals deze gaan spelen!!!

En een verslag van de trainer:

Zonder Stan (ziek) begonnen we in fraai herfstweer op ons kunstgras aan de wedstrijd tegen medekoploper S.V.H. Het werd een wedstrijd waarop de trainers beretrots konden zijn want alles wat de afgelopen maanden geoefend is kwam er vandaag uit. De opbouw van achteruit verliep prima, de middenvelders zorgden voor een goeie voortzetting en de spitsen deden wat met de bal als ze hem kregen. Bovendien gaven we als S.V.H. de bal had vrijwel niks weg en als dat wel gebeurde deed Mitchell in zijn goal goed mee. Het klinkt stom als je tegen de koploper speelt maar als je de wedstrijd en de kansen na afloop nog eens rustig naspeelt had het eerder meer dan 5-0 moeten worden dan dat S.V.H. nog bij ons in de buurt was gekomen.
Nadat we al een paar kansen gemist hadden was het Erdi die in de zesde minuut de score opende. Na een passje van Nick kwam hij alleen voor de keeper en met een fraai stiffie zette Erdi ons op voorsprong. In de twaalfde minuut was het Erdi die met een steekbal Mees alleen voor hun keeper zette en het was 2-0. Twee minuten voor rust kwam Achraf na een kluts alleen voor de keeper en koeltjes schoof hij de bal onder hem door. Ruststand 3-0 dus maar het besef dat we er nog niet waren was tijdens de limonade zeker aanwezig.
Na rust was het even afwachten of S.V.H. er nog een wedstrijd van kon maken. Ze probeerden het nog wel maar door geconcentreerd verdedigen van onze jongens kwam dat er niet van. Na acht minuten scoorde Troy (goed weggestuurd door Mees) de 4-0 en hiermee was de wedstrijd beslist. Diezelfde Troy zorgde na een voorzet van Nick die voor verwarring bij S.V.H. zorgde koppend nog voor 5-0 (50e minuut) en daarna kregen we eigenlijk nog een heleboel kansen op meer maar door pech (opstuiterende bal toen Nick een perfecte pass van Jason binnen wilde tikken) of te lang treuzelen bij een aantal anderen bleef een zesde treffer uit. En uiteraard probeerden de gasten tussendoor ook nog om een goal te maken maar steeds kregen we er een been tussen (en dat begon soms al in onze voorhoede!) of redde Mitchell.
Zo werd het een vantevoren niet verwachte dikke 5-0 overwinning. Wel een dik verdiende overwinning. Als iedereen zo zijn best doet en als we gaan voetballen zoals we kunnen dan gaan we na de winterstop nog heel veel leuke wedstrijden spelen en heel veel punten halen. Nu gaan we eerst echter effe een paar weken met pauze. Ook wel even lekker want bij een paar moest het de laatste weken uit de tenen komen. Vanaf 5 januari gaan we er met zijn allen weer keihard tegenaan om nog beter te worden en als we goed voetballen komen de resultaten ook in de eerste klasse vanzelf.