Semper Altius JO13-1

2 - 1

Quintus D1

15 februari 2014 10:30

Het was buiten onze schuld om een nogal rommelige voorbereiding op deze wedstrijd maar goed, we hebben de club er een handje mee geholpen zullen we maar zeggen…
Gelukkig stonden de kids vanaf de aftrap om half elf stevig in hun schoenen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen derdeklasser Quintus, want het stormde op de Hoekpolder. En niet zo’n beetje ook. De wind stond schuin over het veld en wisselde steeds van richting. Goed voetbal was feitelijk onmogelijk want de bal waaide alle kanten op. Toch probeerden beide teams er het beste van te maken zodat het dan misschien geen goede, maar wel eens spannende en gelijkopgaande wedstrijd werd. In de 14e minuut was er een enorme scrimmage voor de goal van Quintus. Er volgden vier doelpogingen maar steeds werd de bal van de lijn gehaald. De laatste keer deed een verdediger dat echter (onbewust) met zijn arm en daarmee voorkwam hij wel een goal, dus een strafschop was het gevolg. Jesper schoot hem hard en hoog binnen. Omdat Robin op zijn verjaardag een paar hele goeie reddingen verrichte leek het 1-0 te blijven tot aan de rust. Maar na een fout in de opbouw bij Quintus kreeg Yassin de bal en met een mooie trap schoot hij die over de keeper heen in het lege doel. Dus was het 2-0 bij rust. En zaten we redelijk ontspannen omdat we de laatste weken bijna geen goals meer tegenkrijgen. De tweede helft gaf (uiteraard) hetzelfde spelbeeld. Twee teams die redelijk tegen elkaar opkonden, veel strijd, weinig goed voetbal en (heel eerlijk) de meeste kansen voor de gasten. Maar de laatste weken heeft de D1 steeds de juiste instelling en werkt iedereen keihard om tegengoals te voorkomen. Ook nu kreeg Quintus hem er gewoon niet in, al was het ook lastig afwerken met die wind. In blessuretijd scoorden ze dan wel (na een fout in onze opbouw) en daarna kregen ze zelfs nog een corner die door Kleifran (!) werd weggekopt maar ook nu werd dus weer gewonnen. En was het dus weer een drukke boel in de kleedkamer na afloop. Later op de dag bleek dat VELO ook last van de storm gehad had, zij verloren met 4-3 bij Monster. En dat betekent dat we de kampioenschapskansen weer in eigen hand hebben. Als de spelers zich zo blijven ontwikkelen als ze nu doen en ze blijven met deze inzet spelen dan kunnen we een heel eind komen… Oh ja, en wil degene die een trainingsbroek voor de wissels in zijn tas gestopt heeft die dinsdag meenemen?