Semper Altius JO13-1

D-pupillen zaterdag, D1, 4e klasse 04

27 maart 2014 18:00

27-03: Lyra D3 – Semper Altius D1 2-3 (0-1).

Dankzij de medewerking van Lyra konden we onze wedstrijd van afgelopen weekend op donderdagavond spelen in De Lier. Aftrap om zes uur dus dat was haasten voor iedereen maar we mochten op veld 1 spelen en dat was wel gaaf natuurlijk. We misten Kleifran (schoolkamp), Yassin (nog geblesseerd), Thomas (nog ziek) en Tycho (verjaardag) en hadden dus maar tien spelers over. Gelukkig wilden Beau en Lamar van de D2 meedoen en die speelden prima mee in een van onze kant geweldige eerste helft. Of het weekendje weg magische krachten heeft opgeroepen weet ik niet maar feit was dat dit misschien wel de beste helft van het seizoen was. Onder aanvoering van een fantastische Yannick speelden we de tegenstander (waar we in het begin van het seizoen nog kansloos met 0-3 van verloren) van het kastje naar de muur. En we kregen kansen zat om bij de rust al een veilige marge opgebouwd te hebben. Maar scoren was lastig. Alleen Xando scoorde, met een schitterend schot van 20 meter maar we hebben echt heel veel betere kansen gehad. En we hadden een strafschop moeten hebben toen Beau in de zestien onderuit gemaaid werd maar voor het eerst dit seizoen had ik het idee dat we een scheidsrechter hadden van wie het fluitje spontaan weigerde als er tegen de thuisclub gefloten moest worden. Het zorgde voor de nodige irritatie bij de spelers maar gelukkkig hielden ze zich aan de afspraak om niet te reageren.

Ook na rust waren we veel beter en de goal van Beau (na een goede dieptepass van Yannick) zorgde voor een op het oog veilige marge maar we bleven toch ook nog kansen missen. En zeker in D-voetbal weet je dat 1 moment de wedstrijd dan kan laten kantelen. Dat hadden we vorige week zelf nog meegemaakt, tegen Den Hoorn, toen in ons voordeel. Nu gebeurde het in de 49e minuut. Een overtreding van ons in de zestien en uiteraard wees de scheidsrechter nu wel naar de stip. Robin werd vanachter het doel nog met water bekogeld door de overige D-teams van Lyra, die na hun training inmiddels voor fanatieke support zorgden. De scheids vond het allemaal best en liet de strafschop gewoon nemen, hij werd wel goed ingeschoten trouwens en dus was het weer spannend. Lyra ging alles of niets spelen en het duurde niet lang of wij profiteerden: Timo schoot, via de keeper kwam de bal bij Beau en die rondde met een beetje geluk af: 1-3 en het leek weer beslist met nog vijf minuten te gaan. In de laatste minuut scoorde Lyra nog tegen uit een corner maar het was tijd, dus kon het nooit lang meer duren. Want er waren geen verzorgers in het veld geweest, er was door beide partijen maar één keer gewisseld en we hadden niet tijdgerekt (sterker nog, ze weten bij ons niet hoe hard ze moeten lopen om een bal te halen en verder te gaan met de wedstrijd…). Toch kwamen er vijf minuten extra tijd bij en daarin werd het nog een paar keer heel spannend. Maar met kunst- en vliegwerk hielden we stand. Toen zelfs de begeleiding van Lyra aangaf dat het nu echt wel tijd was en het inmiddels ook bijna helemaal donker geworden was floot de scheidsrechter dan toch maar af. En was het voor de spelers in ieder geval een hele ervaring om dit allemaal mee te maken. Nou ja, simpele conclusie: ik heb genoten van het voetbal en de strijdlust en toen het moeilijk werd zijn onze spelertjes als kerels overeind gebleven, maar dat hele spannende had van mij niet gehoeven hoor… Schiet volgende keer die kansen er maar gewoon in. Nou ja, eerst tegen ’s Gravenzande maar weer eens gaan proberen net zo goed te spelen als vanavond. Want niks gaat vanzelf in voetbal he. Maar jullie kunnen het dus ik zou zeggen: laat het zaterdag maar weer zien!