FC 's-Gravenzande D4

D-pupillen zaterdag, D1, 4e klasse 04

29 maart 2014 9:00

29-03: Semper Altius D1-F.C. ’s Gravenzande D4  5-1 (3-0).

We waren weer bijna compleet vandaag, alleen Yassin was nog geblesseerd. Thomas was er weer bij na een week ziek zijn en hij zou het op zijn tandvlees een helft volhouden want hij was natuurlijk nog niet echt fit en Kleifran hield het na een schoolkamp van vier dagen (en dat vlak na ons weekendje weg) 50 minuten vol, toen was de tank helemaal leeg bij hem. Dit tekende wel de wilskracht die het team vandaag weer had. We speelden tegen een fysiek sterke tegenstander en dus moesten we voetballen. En dat deden we, zeker voor rust. Al snel scoorde Ryan na een steekpassje van Jesper en daarna combineerden we er lustig op los. Net als afgelopen donderdag kregen we weer een hoop kansen en gelukkig maakten we er deze keer ook nog twee van af: Kleifran en Jesper waren de makers. Tussendoor kregen de gasten ook nog twee enorme kansen, waarbij ik vond dat we slecht verdedigden, een beetje te nonchalant in ieder geval. Maar voetballend was het prima, we hadden een fantastische aanval waar we van achteruit met een paar passes er echt doorheen sneden. De slotpass van Timo op Kleifran was ook perfect alleen vergat Kleifran zijn rechterbeen te gebruiken. En er werd ook gevlagd voor buitenspel trouwens (het was op het randje…) maar alleen die aanval al liet zien dat de spelers het echt elke week beter gaan snappen.

Nou ja, 3-0 bij rust, niets aan de hand zou je zeggen. Maar het eerste deel van de tweede helft was bij ons wat minder en ’s Gravenzande rook zijn kans. Ze scoorden tegen en kregen nog een paar kansen om het weer echt spannend te maken. Gelukkig slaagden de spelers er in het veld in om weer te gaan voetballen en toen was het eigenlijk wel klaar. We kwamen het laatste kwartiertje niet echt meer in de problemen. En in de slotfase scoorden we zelfs nog twee keer. De goal van Jacco zorgde voor een mooie ontlading en daar kwam zelfs nog een goal van Ryan (op een presenteerblaadje door de goed doorzettende Jesper) bovenop. Een mooie overwinning tegen de nummer drie. En komende week belooft ook weer mooi te worden met donderdag een bijzondere gast op de training waarvan ik denk dat die de spelers vooral verdedigend een stuk wijzer kan gaan maken.